Veilig onderweg op de E-Bike

Cursus ‘Veilig onderweg op de E-bike’

Prettig, veilig en comfortabel gebruik maken van de net aangeschafte E-Bike?  De FietsBende helpt  daar graag bij door het aanbieden van de cursus ‘Veilig onderweg op de E-bike’ in samenwerking met Jef Abels Bikes. Na afloop van de cursus stap je met het nodige plezier en zelfvertrouwen op je elektrische fiets; op weg om je dagelijkse boodschappen te doen of een mooie tocht op je fiets te maken. De cursus bestaat uit een praktisch en theoretisch gedeelte en duurt circa 4 uur.

Klik op foto voor folder

 Voor wie

Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen die op een E-Bike fietsen en met meer vertrouwen willen deelnemen aan het verkeer. Het is een mooie gelegenheid om je fietsvaardigheden te vergroten en de E-Bike beter te leren beheersen. 

 Opstappen en wegfietsen

De cursus bestaat uit een praktisch en theoretisch gedeelte. Bij een kop koffie gaan we eerst kennismaken met elkaar en praten we over het gebruik en ervaringen met de E-bike. Daarna gaan we snel over op het praktische gedeelte op een afgesloten plein. Daar kunt u in alle rust met de diverse oefeningen aan de slag gaan.

  • opstappen, wegrijden en afstappen 
  • remmen 
  • bochten rijden
  • obstakels op de weg  
  • afdalen en bergop rijden
  • rijden in een groep

Na een dik uur staat de koffie weer klaar en gaan we samen in gesprek over de plek van de fietser in het verkeer, over verkeersregels en geven we tips hoe je als fietser veilig deelneemt aan het verkeer. Het is vaak druk op de wegen en fietspaden en zeker in het Heuvelland. We sluiten af met een gezamenlijke verkeersquiz. Alles met het doel om op een prettige, veilige en comfortabele manier te genieten van de E-Bike.

Op aanvraag kan de cursus uitgebreid worden met een fietstocht van circa 20 kilometers door de omgeving. Zo kan de opgedane kennis meteen in de praktijk worden geoefend.

 Waar

De cursus vindt plaats bij Stichting Artidé Zorg, Oude Heirbaan 7, Partij- Wittem. Bij voorkeur komt u  op uw eigen E-Bike.

 Kosten, meer informatie en inschrijven

De kosten voor de 4 uur durende cursus bedragen 50 euro per persoon. Te voldoen voor deelname

Voor meer informatie en inschrijven voor deze cursus kun je contact opnemen met Walter Loozen, telefoonnummer 06 241 518 58 

 

Contact

@Fietsbende

@Walterloozen

06 24151858