Wie ben ik?

Mijn naam is Walter Loozen en eigenaar van De FietsBende. Mijn passie voor wielrennen was er al op jonge leeftijd. In de zomermaanden reed ik tijdens de Tour de France op een knalrode fiets en gele trui door het dorp en reden we wedstrijdjes. Van het rijden van echte wedstrijden is het nooit gekomen. Ik ging voetballen en bouwde aan een lange carrière bij de plaatselijke voetbalclub. Wielrennen volgde ik vooral vanaf de zijlijn. Totdat ik door een knieblessure op mijn 40ste noodgedwongen moest stoppen en ik mijn eerste racefiets kocht. 

Vanaf mijn 40ste ben ik fanatiek toerfietser en begeleidde ik mijn twee zoons bij het uitoefenen van de wielersport. Dat vraagt heel wat van ouders; 5 dagen in de week maakt de fiets deel uit van je leven. Fietsenmaker, trainer, masseur, chauffeur en natuurlijk ouder. Daarnaast heb ik bij de KNWU deelgenomen aan Join the Race, een training voor aankomende wedstrijdrijders waarbij je leert om technisch beter te fietsen en je fiets beter leert beheersen.

 In 1987 studeerde ik af aan Hogeschool Zuyd als HBO – creatief educatief werker. Na mijn studie ben ik als woon- en groepsbegeleider, activiteitenbegeleider met als specialisatie muziek en medewerker Vrije Tijd aan het werk gegaan bij Radar. In 2014 kreeg ik de kans om als  webredacteur en social media manager bij Radar aan de slag te gaan. In 2013  ben ik actief begonnen als buddy bij het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking bij het aangaan van een sportieve uitdaging op de racefiets. 

Het begon voor mij met Equipe Mont Ventoux. Ik werd door een deelnemer gevraagd om zijn buddy te zijn bij dit evenement en daar zei ik volmondig ja op. Vanaf die dag ben ik  7 jaar lang wekelijks bezig met deze mooie en sportieve vrijetijdsbesteding. Twee keer begeleidde ik deelnemers van Radar naar de top van de Mont Ventoux. Een onvergetelijke ervaring voor mij als buddy en een prestatie van wereldklasse voor de deelnemers. Vervolgens organiseerde ik, samen met twee collega’s, Equipe Radar. Routes, trainingsschema’s, wegkapitein, fietsweekenden, pr en communicatie en nog een hoop ander zaken waren mijn deel. In 2018 ging Equipe Radar samenwerken met de Levantogroep en ontstond Equipe RaveL. 

Helaas is dit mooie project tot een einde gekomen maar niet mijn passie voor het fietsen met mensen met een beperking of psychisch kwetsbaar zijn.  Daarom ben ik begonnen met De FietsBende. Een persoonlijk initiatief voor deze doelgroep waarbij in kleine groepen of individueel gefietst wordt om grote en kleine persoonlijke en/of sportieve uitdagingen aan te gaan.

Naast dat alles ben ik nog actief in de wielersport als organisator van wedstrijden (Kleeberg Challenge en Kleeberg Cross) en secretaris van wielerclub TWC Mechelen.

 

Contact

@Fietsbende

@Walterloozen

06 24151858